Header Ads

  • Breaking Green News

    Ο τιμωρός Σλούκας απέναντι και στην αισχρή διαιτησία (Vid)

     


    Μεγάλος νικητής ο Παναθηναϊκός κόντρα στον οσφπ και στην παρέα τους από την διαιτητική τριάδα...


    Κόντρα σε όλους και όλα η αρμάδα του Αταμάν, επικράτησε δίκαια και μάγκικα, απέναντι στον προκλητικό Μπαρτζώκα, στην ομαδουλα του και την διαιτητική τριάδα που έπαιζε 0-100, ακόμα και έτσι δεν μπόρεσαν.

    Πραγματικά εξωραϊστικα όσα έγιναν με την διαιτητική τριάδα, ένα παιχνίδι που δεν έκρινε κάτι, οι διαιτητές προκάλεσαν και ήθελαν να δώσουν τη νίκη στους φιλοξενούμενους, για να βάλουν πίεση στους πράσινους στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ώστε να χαθεί το πλεονέκτημα των τελικών, μιλάμε για βρώμικες καταστάσεις.

    Ο Αταμάν ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, με ένα αγωνιστικό τρικ, έβαλε σέντερ τον Μήτογλου και τον τραβούσε στην περιφέρεια ώστε να τον ακολουθεί ο Φαλ για να ανοίξει χώρους αλλά και να εκτελεί ο ίδιος με μακρινά σουτ, όπως και το έκανε.

    Οι πράσινοι ήταν εντυπωσιακοί για 15' λεπτά έφτασαν τη διαφορά και στο +27 υπέρ τους, τα πολλά φάουλ όμως που φόρτωσαν οι διαιτητές τους βασικούς του Παναθηναϊκού, αναγκαστικές αλλαγές, τα λάθη στην άμυνα και στα ριμπάουντ, έριξαν τη διαφορά στο +5 και σκορ ημιχρόνου 38-33.

    Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ντέρμπι, οι πράσινοι έφτασαν και στο +10, αλλά τα διαιτητικά λάθη σε πολλά κομβικά σημεία, κρατούσαν τη διαφορά κοντά με τον οσφπ, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε 59-55.

    Αποφασιστικοί οι παίχτες του Αταμάν, στην τελική ευθεία του 4ου δεκάλεπτου, παρά το φόρτωμα των Ναν, Σλούκα και Λεσόρ με 4 φάουλ, έφτασαν και στο +7, οι παλινωδίες των διαιτητών σε συνδιασμό με τεχνάσματα του κομπλεξικού Μπαρτζώκα , κρατούσαν πάλι τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ, την τελευταία λέξη όμως θα την έλεγαν οι πράσινοι...

    Στο τελευταίο 1 λεπτό, ο αρχηγός Κώστας Σλούκας και η παρέα του λ, ενώ το σκορ ήταν 72-71, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν ο καθοριστικός Ερναντγκόμεθ παίρνει κρίσιμο ριμπάουντ, ο Γκριγκόνις τη μπάλα στον Σλούκα με τρίποντη μπόμπα το σκορ 75-71, μετα κερδίζει δύο βολές, διαμόρφωση και το τελικό 77-71!

     _Facts and players on game:

    Αρχίζουμε με τον Χουάντσο, που είχε και την μεγαλύτερη αξιολόγηση στο παιχνίδι. Ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι, τόσο σε άμυνα και ριμπάουντ, αλλά και κρίσιμα καλάθια. Σημείωσε 11 πόντους, 8 ριμπάουντ σε 33' λεπτά αγώνα.

    Ο Αρχηγός Σλούκας, με τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, με πείσμα, τα μεγάλα καλάθια έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Σημείωσε 10 πόντους, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 31' λεπτά.

    Ο Κέντρικ Νάν, μπήκε στο στόχαστρο των διαιτητών, είχε όμως και άστοχες επιλογές σε σούτ, παρ όλα αυτά σημείωσε 15 πόντους σε 31' λεπτά.

    Ο Μήτογλου έκανε μεγάλο παιχνίδι, σε ρακέτα αλλά και επίθεση, σημείωσε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, σε 29' λεπτά.

    Ο Λεσόρ, μπήκε και αυτός στο μάτι των διαιτητών, δεν έπαιξε στα φυσιολογικά του λεπτά μέσω όρο που έχει στα παιχνίδια, σημείωσε 13' πόντους σε 15 λεπτά αγώνα.

    Ο κόουτς άνοιξε το ροτέισον και σε αυτό τον αγώνα, ο Γκριγκόνις έπαιξε 21' λεπτά με 5 πόντους, ο Βιλντόζα 13 λεπτά σημείωσε 2 πόντους, είχε και μια θεαματική πάσα αλά nba στον Λεσόρ, ο Παπαπέτρου έπαιξε 21' λεπτά με βοήθειες στην άμυνα, σημείωσε 4 πόντους.

    _

    Ήταν η τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα για τους πράσινους, η νίκη αυτή έδωσε το πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό Aktor για τους τελικούς της Basket League, αλλά και την ψυχολογία για τη συνέχεια και στην Ευρωλίγκα.

    Όμως τονίζουμε κάτι, η διαιτησία σε ένα μη σημαντικό παιχνίδι που δεν έκρινε τίποτα επί της ουσίας, έγιναν διαιτητικά όργια, δηλαδή στους τελικούς πως θα είναι;...

    Το μήνυμα έχει σταλεί! Η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να κάνει τα πάντα να προστατεύσει την ομάδα, είναι ξεκάθαρο πλέον πως με διαιτητές Τηγάνιδες, Τσιμπούριδες κλπ κλπ δεν μπορεί να καταφέρει πολλά ο Παναθηναϊκός στους τελικούς.

    Οι τελικοί με πλεονέκτημα έδρας μπορεί να λέει πολλά για την ομάδα που το έχει όταν η διαιτησία όμως είναι καλή 50-50,  επειδή το μπάσκετ είναι στιγμές σε δευτερόλεπτα, ένα φάουλ, οι βολές ή τεχνικές ποινές ή ανάποδα φάουλ ή κατοχές, εύκολα γυρίζουν οι διαφορές το είδαμε πολλές φορές φέτος.

    Κλείνοντας, αν η διοίκηση δεν διασφαλίσει τη διαιτησία 50-50 στους τελικούς, τότε το πλεονέκτημα θα πάει περίπατο, πόσο μάλλον που η ομάδα έχει ελλείψεις στους ψηλούς, αν ο Λεσόρ φορτωθεί με 3 ή 4 φάουλ σε σύντομα χρονικά διαστήματα, όπως σήμερα, τα πράγματα θα γίνονται βουνό, ένα απλό παράδειγμα θέτουμε, δυστυχώς η διαιτησία είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού και όχι η ομαδούλα του λιμανιού.

    Από εδώ και πέρα θα μας απασχολήσει η Euroleague, με τα play offs, η διοίκηση όμως πρέπει να έχει τα μάτια και τα αυτιά της, το τι θα γίνεται με την ελληνική διαιτησία, για να μην δούμε ξανά τα σημερινά όργια.

    -Videos:

     

     Editorial: (greenarea team)

    1 σχόλιο:

    Post Top Ad